Whale-watching La Gomera

index_boot_la_gomeraDoor de enorme toename van het Whale-watching is de belangstelling en het begrip voor walvissen en dolfijnen toegenomen. Dit is ook niet vreemd want het is en blijft een zeer bijzondere ervaring om deze dieren in het wild op de oceaan tegen te komen.
Omdat de meeste soorten erg gevoelig zijn voor geluid en verstoring dient zorgvuldig omgesprongen te worden met deze intelligente dieren. Zij zijn gevoelig voor verstoring omdat zij via hun sonar hun sociale contacten onderhouden maar ook met hun sonar op voedsel jagen.

index_dolfijnen_la_gomeraSinds hun start aan het eind van de jaren ’90 hebben de
whale-watch activiteiten op La Gomera zich continu ontwikkeld. Om het welzijn van de dieren te garanderen en de druk op de dieren te verminderen is er sinds 1999 is er een regionale wet van kracht, gebaseerd op de internationale wetgeving over walvis toerisme. De commerciële whale-watch bedrijven die actief zijn in de regio, zijn verplicht deze wetten te handhaven zodat de dieren ongestoord kunnen foerageren, paren en hun jongen groot kunnen brengen.

annemiek_la_gomeraTijdens onze oceaansafari’s gedragen we ons naar de regels die zijn voorgeschreven. We gaan niet achter walvissen of dolfijnen aanjagen. De dieren die contact willen, komen vanzelf naar de boot toe.
Het zwemmen met wilde dolfijnen is in Spanje bij wet verboden.