La Gomera


La Gomera, La isla magica (het magische eiland)

dsc00032La Gomera is, ná El Hierro, het kleinste eiland van de Canarische Eilanden groep en wordt ook wel het magische eiland genoemd. Het is een plek met een overvloed aan rust en natuur. Liefhebbers hiervan komen op La Gomera ruimschoots aan hun trekken. En dit maakt het eiland tot een zeer aantrekkelijke reisbestemming.

Het eiland staat bekend als een wandeleiland. Je kunt er inderdaad fantastisch wandelen, door een overvloed aan natuurschoon. Je moet echter wel berekend zijn op een beetje regen op bepaalde delen van het eiland. Het eiland is weliswaar niet zo groot maar de verschillen in klimaat zijn enorm. De zuid- en zuidwestkust zijn aantrekkelijk voor de toeristen door een groot aantal zonuren. Het Parque Nacional de Garajonay, wat slechts 15 kilometer van de kust af ligt, krijgt echter veel neerslag te verwerken. Het park bestaat uit uitgestrekte bossen waarin een bijna sprookjesachtige sfeer heerst, dit komt mede door de regen en mist die er zeer regelmatig voorkomt.

fauna_hagedis_la_gomera

De Atlantische Oceaan waarin La Gomera is gelegen biedt een wereld apart met een overvloed aan dolfijnen, walvissen, schildpadden en andere zeedieren.

De grote mate van vrijheid die er in de jaren zestig op dit eiland was maakte het eiland tot een geliefde bestemming voor hippies. Ook nu nog zijn de invloeden daarvan te merken. Het eiland heeft nog steeds een aantrekkingskracht op alternatievelingen. Dit alles geeft het eiland een eigen karakter met een prettige sfeer.

la_gomera_strand

De bekendste badplaatsen op het eiland liggen aan de zuid- en zuidwestkust. Playa de Santiago en Valle Gran Rey zijn de bekendste. Valle Gran Rela_gomera_plattegrondy is een dal waarin een aantal dorpjes en gehuchten samen Valle Gran Rey vormen. Mede door de ligging in het zeer fraaie dal, is het de leukste plaats op het eiland om je vakantie door te
brengen.