Gastronomie La Gomera

Gerechten
gastronomie_papas_arrugadasOp de Canarische Eilanden kun je genieten van de eenvoudige Spaanse keuken. Zoals het een eiland betaamt worden er veel visgerechten aangeboden maar wees niet ongerust, ook vlees is volop verkrijgbaar. Meestal worden bij uw gerecht kleine Canarische aardappels geserveerd.

Verder krijgt u bij het eten vaak mojo-saus geserveerd. Deze saus is er in een rode en groene uitvoering. De mojo rojo (rode saus) wordt gemaakt van de chilipepers die op La Gomera worden verbouwd, en is erg pittig. De mojo verde (groene saus) wordt gemaakt van olie vermengd met knoflook en koriander.

Enkele gerechten die de moeite zijn om uit te proberen zijn: Sancocho:
Dit is een stoofpot van zoute vis, meestal zeebaars. Dit gerecht wordt extra op smaak gebracht met gofio. Dit is gemalen en gebrande mais.

Conejo del Salmarejo:
Dit konijn is de dag voor consumptie gemarineerd en in een lemen pot gesmoord met kruiden en knoflook en wordt geserveerd met een pittige tomatensaus.

Papas Arrugadas:
Kleine aardappels worden in de schil gekookt en bereidt met zeezout. De aardappels zijn dus behoorlijk zout, maar we kunnen u dit wel aanraden, want de smaak (met schil) is uitstekend.

gastronomie_bienmesabeBienmesabe: Dit nagerecht is een mengsel van amandelen, rum en honing.