Ervaringen Azoren

Ivo Kuijpers, Breda
Ondernemer

az_ervaringen_ivo_kuijpersWe waren nooit eerder op de Azoren geweest. De reis sprak ons aan omdat er volop activiteiten worden georganiseerd. We houden van wandelen en van de natuur. Met de oceaan hebben we nog geen ervaring gehad. Prachtig om die prachtige dolfijnen te ontmoeten. Op onze boot-safari’s hebben we verschillende grote groepen gevlekte dolfijnen en tuimelaars gezien. Tijdens deze tochten heb ik mooie filmopnamen kunnen maken. Ook vanuit het water, tussen de dolfijnen is me dit gelukt. Verder hebben we mooie wandelingen gemaakt op de krater en de vulkaan. Het was een gezellige groep waarmee we veel gelachen hebben; vooral tijdens de gezamenlijke etentjes in de verschillende restaurants van Horta.

Jeanne Kuijpers-van der Ploeg, Breda
Kapster

az_ervaringen_jeanne_van_der_ploegVanuit een villa met een prachtig uitzicht over de zee en het eiland Pico hebben we Faial verkent. Drie maal zijn we de Atlantische Oceaan opgegaan waarbij we grote groepen dolfijnen hebben gezien. Wanneer de dolfijnen het toelieten hebben we met ze gezwommen. Dit was een overweldigende ervaring. Mooie wandeltochten gemaakt waarbij we zelfs in de vulkaankrater zijn afgedaald.
Leuke mensen, fijne groep, authentieke Azoriaanse villa, prachtige natuur, leuke stad met gezellige haven en tot slot een mooie ervaring om nog eens over te doen!

Annemarie Noordzij, Hulshorst
Psycholoog/coach

az_ervaringen_annemarie-noordzij_kees_koomansIk heb het een hele mooie reis gevonden. Wij waren al eerder op het eiland gekomen zodat we buiten het waterevenement nog wat meer van het eiland konden zien.
Ook was het fijn om zo wat uitgeruster te zijn om energie te hebben om de tochten over en in het water makkelijk te kunnen maken.
Alles was goedverzorgd en de plek waar we overnachtten was een prachtige plek waar je vanaf het terras ver over het water kon kijken.
Het zwemmen met de dolfijnen en het zien van de potvissen was weer een geweldige ervaring. De keer dat er honderden dolfijnen om en onder onze boot raceten was een onvergetelijke ervaring. Met een noodgang vlogen de dolfijnen door het water, de kapitein van de  boot gaf meer gas om ze bij te houden.
Wat een natuur, heel indrukwekkend hoe deze dieren het plezier van het zijn laten zien.

Simonne De Rede, Betekom
Voedings- en kruidendeskundige

simonTelkens wanneer wij met de speedboot gingen uitvaren, hadden we prijs: ontelbare dolfijnen rondom en onder onze boot, wat een festijn van blijheid en éénheid! De lieve mannen, onder andere ook Bert, die steeds behulpzaam waren en mij aanmoedigend een handklopje gaven bij het verlaten van de boten. Bedankt Bert om me te leren drijven op de golven van de oceaan en snorkelen in een oceaanvulkaankrater. De wegen worden overal omhaagd door hoge blauwe hortensia’s, de mooie uitkijkposten en parken zijn speciaal aangelegd om er rustig met familie ‘s zondags te verpozen, soms gezellige folklore muziek in de dorpjes.

Ann Van Hoecke, Betekom
Tandarts

annDeze tweede dolfijnenreis was geheel anders, maar weer een voor herhaling vatbaar succes:
• een supersnelle, coole Zodiac speedboot, voor 12 personen, bracht ons binnen 2 uur tijd tot bij méér dan 5 verschillende dolfijnenkolonies. Snorkelend in de oceaan zag ik een hele dolfijnengroep naar me toe zwemmen en onder mij naar beneden duiken. Zelfs enkele potvissen dreven onze boot rustig voorbij, af en toe hun spuitgat ledigend.
• de Azoren zijn adembenemend mooi. Absoluut geen westers toerisme te bespeuren, dampende zwavelgeisers en prachtige vulkaanmeren, felgroene zacht glooiende hellingen vol grazende koeien.
Ik ga zeker nog mee, we lachen toch zo veel samen, vooral bij te steile hellingen van 45% met een fiatteke te beklimmen, gelukkig was Bert chauffeur toen. Annemiek en Bert, BRAVO, voor deze Azoren dol-fijne dolfijnenreis!

 

Elvira Assies, Den Haag
Financieel/administratief medewerkster

elviraReis naar de Azoren; in een woord “geweldig”. De stilte van het eiland en vooral het zien van de verschillende soorten dolfijnen heeft me weer aan het positief denken gezet. Een hele gezellige tijd ervaren met de begeleiding. Kortom voor mij is dit een reis geweest om nog heel lang over na te denken (en te genieten).
P.S. Het verlangen om de dolfijnen weer te zien wordt steeds groter.